Vlaamse overheid steunt de werking van de vzw Belgische Wijnbouwers

Ons land is een jong maar continu groeiend wijnland. Het aantal wijnbouwers en het aantal geproduceerde flessen groeit exponentieel de laatste jaren.

De Belgische wijnbouwsector draagt meer en meer bij tot de Belgische economie: tewerkstelling, belastingen, investeringen etc.

Met het oog op de verdere professionele uitbouw van onze wijnbouwsector en teneinde regionale, nationale en internationale erkenning te krijgen is het belangrijk dat de overheid onze jonge sector steunt met concrete maatregelen.

Sinds meer dan een decennium werkt de vzw Belgische Wijnbouwers aan professionalisering. Prioriteit ligt bij het onderzoek naar teeltwijzen, productietechnieken, kwaliteitsbewaking en het vermarkten van de in ons land geproduceerde wijnen. 

In september heeft onze VZW op federaal niveau een eisenbundel meegedeeld aan de bevoegde minister voor economie.

Op Vlaams niveau werd onderhandeld met Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits en haar kabinet.

Minister Hilde Crevits stelt thans aan onze Vzw middelen ter beschikking ter ondersteuning van onze werking en doelstellingen. Dit is een primeur voor onze snel groeiende sector. Wij willen hiermee o.a. promotie voeren voor de professionele wijnbouw in Vlaanderen en een sterk imago creëren voor de Vlaamse wijn. Tevens willen we de BOB’s en BGA’s actualiseren om zo de wijnbouwers ertoe aan te zetten hun wijnen te laten erkennen. Ook de verdere uitbouw van de samenwerking tussen de wijnbouwers en de diverse onderzoekscentra zoals ILVO staat bovenaan onze lijst.

Inschrijving Nieuwsbrief

Belgische Wijnbouwers vzw © 2024. Alle Rechten Voorbehouden | Privacybeleid