Uiteenzetting over courante en nieuwe piwi-vari√ęteiten

Zowat √©√©n op de drie Belgische wijnbouwers werkt met schimmelresistente druivenvari√ęteiten (vaak ook hybriden of piwi‚Äôs genoemd), sommigen zelfs al tientallen jaren. En toch valt er nog veel over te leren. Daarom hebben wij besloten om d√© experts bij uitstek naar Belgi√ę te halen om ons bij te praten over dit onderwerp: professor Ramon Heidinger en twee van zijn collega‚Äôs van het Staatliches Weinbauinstitut Freiburg, waar tal van piwi-vari√ęteiten werden en nog altijd worden ontwikkeld.

Deze uiteenzetting vindt plaats op dinsdag 19 maart aanstaande om 18.30 uur in het Provinciehuis Vlaams-Brabant (Provincieplein 1, Leuven). U bent welkom vanaf 18 uur. Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Nieuwe oenologische inzichten in veelgebruikte piwi-soorten
  • Eigenschappen en voordelen van nieuwe piwi-soorten

Deze presentaties zullen in het Duits worden gegeven, met simultaanvertaling naar het Nederlands.

 Inschrijven is verplicht. Dat kan gewoon door dit online formulier in te vullen.

Deze activiteit is gratis voor de leden van de vzw Belgische Wijnbouwers. Leden van de vzw Wijnbouwers Oost-West betalen 35 euro per persoon om dit unieke evenement bij te wonen, voor niet-leden bedraagt de ingangsprijs 50 euro per persoon. Gelieve dit bedrag ten laatste op 18 maart aanstaande te storten op het rekeningnummer BE68 6301 5196 7434, ter attentie van de vzw Belgische Wijnbouwers met vermelding ‚ÄúPiwi Freiburg‚ÄĚ.

Voor wijnbouwers die nu al met piwi‚Äôs werken (of dat overwegen) en daar graag met de professoren van het Weinbauinstitut Freiburg van gedachten over willen wisselen, organiseren we eerder op de dag bovendien ook een workshop. Deze start om 15.30 uur. Ook daarvoor kunt u zich inschrijven via het online formulier. Deelname aan deze workshop is eveneens gratis voor leden van de vzw Belgische Wijnbouwers. De exacte locatie wordt u zo gauw mogelijk meegedeeld (die is namelijk afhankelijk van het aantal ge√Įnteresseerden). Breng gerust ook (stalen van) uw wijnen mee om ze door professor Heidinger en zijn collega‚Äôs te laten proeven en becommentari√ęren.

Inschrijving Nieuwsbrief

Belgische Wijnbouwers vzw © 2024. Alle Rechten Voorbehouden | Privacybeleid