Domein Van Krayenberg

Contactpersoon: Laurent Demarque
Adres: Weidestraat 49, 1650 Beersel
BTW: BE0695700430
GSM:+32 487 78 01 76
Oppervlakte wijngaarden: 1,5ha
Wijnbouwgebied: Zennevallei
Erkenning: geen

Het domein Krayenberg: een authentieke wijngaard voor Beersel en omstreken. Uitkijkend over de vallei van de Zenne, op hellingen en grote open vlaktes, is het terrein gunstig voor het telen van wijnstokken in optimale omstandigheden. Deze leefruimte omvormen tot een plaats die gericht is op de lokale wijnproductie met behoud van de authenticiteit en de biologische diversiteit, dat is het doel van het domein Krayenberg. Een kwaliteitsproductie in een biologisch perspectief, in symbiose met het milieu.

  • Mei 2019: het project wordt werkelijkheid met de aanplant van 5200 wijnstokken op 4 percelen:¬†1900 wijnstokken van Johanniter: compacte trossen met gele kleur; Geeft een wijn dicht bij Riesling, gestructureerd, discreet fruitig met een lichte bitterheid en aroma’s van citrus of peer.
  • 1500 wijnstokken Souvigner gris: vlezige trossen met grijs-roze kleur; geeft een volle wijn met een goede zuurbasis en aroma’s van meloen, perzik of groene appel.
  • 1200 wijnstokken van Bronner: groenig witte druiven. Zijn levendigheid en adstringentie maken hem ideaal voor mousserende wijnen.
  • 660 wijnstokken Muscaris: geelgroene druif, geeft een fruitige muskaatwijn met citrusaroma’s en rokerige en kruidige tonen.

Na een eerste volledige cyclus is de wijnstok krachtig en gezond. De eerste druiven zullen in de komende weken worden geoogst. Het huidige doel is de wijnstokken te versterken voordat er wijn wordt gemaakt.

Inschrijving Nieuwsbrief

Belgische Wijnbouwers vzw © 2024. Alle Rechten Voorbehouden | Privacybeleid