Liesbeth Van Impe en Jeroen Roppe zijn Belgische Wijnambassadeurs 2022

Tijdens de jongste, bijzonder succesvolle editie van Horeca Expo in Gent hebben we Liesbeth Van Impe en Jeroen Roppe uitgeroepen tot Ambassadeurs van de Belgische Wijn van 2022. Met deze prijs eren we jaarlijks een persoon of instantie die zich het voorbije jaar bijzonder heeft ingezet voor de Belgische wijnbouw.

Van Impe en Roppe hebben deze onderscheiding te danken aan de podcast Het Punt Van Van Impe, die ze samen maken, en waarvan ze nagenoeg elke aflevering beginnen met het uitschenken en kort bespreken van een glas Belgische wijn.

Onze nieuwe ambassadeurs zijn echte fans van Belgische wijn. Het ronduit hoorbare enthousiasme waarmee ze zowat elke aflevering beginnen met een nieuwe fles wijn van eigen bodem mist ongetwijfeld zijn effect niet. Onder de duizenden luisteraars van de podcast zijn er intussen vast al velen die hierdoor al eens een fles Belgische wijn in huis haalden. Daarom verdienen ze met recht en reden de titel van Ambassadeurs van de Belgische Wijn van 2022!

Eerdere Ambassadeurs van de Belgische Wijn zijn onder andere Kris Peeters (de toenmalige minister van Landbouw), Johan Verhoeven (drijvende kracht bij de FOD Economie tijdens de beginjaren van België als wijnland); wijnjournalist Alain Bloeykens en sommelier Gianluca Di Taranto; en José Lemahieu, Gido Van Imschoot en de andere bestuursleden van de Vereniging voor Vlaamse Sommeliers die de wedstrijd Beste Belgische Wijn elk jaar in goede banen leiden.

Liesbeth van Impe, die bij de uitreiking helaas niet aanwezig kon zijn, is sinds 2013 samen met Pascal Weiss hoofdredacteur van Het Nieuwsblad. Jeroen Roppe Jeroen is woordvoerder van Visit.Brussels en als freelancer actief als presentator en journalist.

Inschrijving Nieuwsbrief

Belgische Wijnbouwers vzw © 2024. Alle Rechten Voorbehouden | Privacybeleid