Joyce van Rennes verkozen tot Wine Lady of the Year 2024

Collega-wijnbouwster Joyce van Rennes, van het ondertussen alom gekende Wijnkasteel Genoels-Elderen, is verkozen tot Wine Lady of the Year 2024.

Deze verkiezing werd georganiseerd door de distributeur van tafelgerei Home and Table by Meyhui, het gastronomiejaarboek Foodprint by mjPublishing en de Club Prosper Montagné. Dit drietal organiseert ook de verkiezing van Sommelier of the Year, en die ging dit jaar naar Ruben Struyve, afkomstig van Zwevezele en momenteel aan de slag in het restaurant La Table de Maxime in Paliseul.

Met Joyce van Rennes gaat deze titel voor het eerst naar een vrouw die een Belgisch wijndomein runt, wat ons natuurlijk verheugt en doet hopen dat nog veel van haar collega-wijnbouwers in haar voetsporen mogen volgen. Eerdere laureaten van deze titel waren de consulente Vicky Corbeels, Virginie Saverys van het Italiaanse wijndomein Avignonesi, Sybille Troubleyn, van het wijnopleidinginstituut WineWise, de wijnschrijfsters Kristel Balcaen en Simonne Wellekens, Alice Bown van het gelijknamige, in de wijnsector gespecialiseerde pr-bureau, Carol Leroy van het Champagnehuis Duval-Leroy en sommelier Ona Rombaut (33) van de gelijknamige wijnbar in Gent.

De titel Wine Lady of the Year 2024 is naar ons gevoel een mooie bekroning van een indrukwekkende carrière, een bewonderenswaardig professionalisme en vooral een niet-aflatend geloof in het potentieel van de Belgische wijnbouw.

Inschrijving Nieuwsbrief

Belgische Wijnbouwers vzw © 2024. Alle Rechten Voorbehouden | Privacybeleid