België knalt alweer op ProWein

Voor het tweede jaar waren de Belgische wijnbouwers weer aanwezig op ProWein, de grootste professionele wijnbeurs ter wereld. Opnieuw met negen domeinen, waarvan er acht vorig jaar al van de partij waren. Alleen Wijndomein De Steinberg was nieuw dit jaar; zij kwamen in de plaat van Chardonnay Meerdael. Dit waren met andere woorden de negen domeinen die België vertegenwoordigden:

Wijndomein Aldeneyck (Maaseik, Maasvallei Limburg)
Wijndomein Entre-Deux-Monts (Heuvelland)
Wijnkasteel Genoels-Elderen (Riemst, Haspengouw)
Wijndomein Gloire de Duras (Sint-Truiden, Haspengouw)
Wijndomein Hoenshof (Borgloon, Haspengouw)
Wijndomein Oud Conynsbergh (Boechout, Antwerpse Kempen)
Wijndomein De Steinberg (Bree, Limburg)
Wijnkasteel Vandeurzen (Linden, Hageland)
Wijndomein Waes (Zwijnaarde, Scheldevallei)

Net als vorig jaar wekte onze aanwezigheid veel verwondering (“Wijn uit België? Bestáát dat?”), maar nieuw was dit keer wel dat we verschillende bezoekers over de vloer kregen die toch al ergens hadden opgevangen dat er in ons land uitstekende mousserende wijnen worden gemaakt. Een bewijs dat we op de goede weg zijn, met andere woorden!

Als promotie voor Belgische wijn was de beurs opnieuw een schot in de roos, maar op zakelijk vlak waren de resultaten iets minder indrukwekkend. Het totale aantal bezoekers viel enigszins tegen, waardoor het in veel hallen – waaronder ook die waarin de Franse, Italiaanse en Spaanse wijnbouwers zich hadden verzameld – toch wat te rustig was. Of we volgend jaar opnieuw naar Düsseldorf trekken, is dus nog lang niet zeker. Maar dat we opnieuw een actie gaan opzetten om Belgische wijn in het buitenland te promoten, daar bestaat geen twijfel over!

Meer foto’s vind je op onze Facebook-pagina.

Inschrijving Nieuwsbrief

Belgische Wijnbouwers vzw © 2024. Alle Rechten Voorbehouden | Privacybeleid