André Van Der Elst verkozen tot Belgische Wijnambassadeur 2023

De vzw Belgische Wijnbouwers heeft André Van Der Elst verkozen tot Ambassadeurs van de Belgische Wijn van 2023. Met deze prijs eren we jaarlijks een persoon of instantie die zich het voorbije jaar bijzonder heeft ingezet voor de Belgische wijnbouw.

André Van Der Elst is voorzitter van de Vereniging van Sommeliers-Conseil, die de Vlaamse afgestudeerden aan de wijnuniversiteit in Suze-la-Rousse (Frankrijk) verenigt en tevens een forum biedt aan alle afgestudeerde sommeliers van de Vlaamse Wijnacademie, waar hij ook docent is. Hij is bovendien de enige Belgische Ambassadeur de l’Université du Vin, Suze la Rousse.

Onze nieuwe ambassadeur is een echte fan van Belgische wijn. André laat niet na om in zijn lessen en tijdens de vele masterclasses die hij her en der geeft te wijzen op de kwaliteit van Belgische wijn. Naar verluidt neemt hij tijdens educatieve uitstappen met zijn cursisten naar Frankrijk vaak flessen Belgische wijnen mee om ze te laten proeven aan Franse wijnbouwers en aan de docenten in Suze la Rousse. Daarnaast zet hij zich als lid van de erkenningscommissie voor Belgische wijnen belangeloos in om ervoor te zorgen dat wijnen die daarvoor in aanmerking komen een appellatiebenaming kunnen dragen, wat de consument een onmiskenbare kwaliteitsgarantie biedt. Het is dus niet meer dan passend dat we André op het einde van een lange en rijke carrière de titel van Ambassadeur van de Belgische Wijn toekennen.

Het ambassadeurschap van André Van Der Elst werd bekendgemaakt tijdens de 34ste editie van Horeca Expo in Sint-Denijs-Westrem (Gent), waar we dit jaar met elf domeinen aanwezig zijn. Eerdere Ambassadeurs van de Belgische Wijn zijn onder andere wijnjournalist Alain Bloeykens, sommelier Gianluca Di Taranto, José Lemahieu, Gido Van Imschoot en de andere bestuursleden van de Vereniging voor Vlaamse Sommeliers, en Liesbeth Van Impe en Jeroen Roppe, de makers van de podcast Het Punt Van Van Impe, waarvan nagenoeg elke aflevering begint met het bespreken van een glas Belgische wijn.

Inschrijving Nieuwsbrief

Belgische Wijnbouwers vzw © 2024. Alle Rechten Voorbehouden | Privacybeleid